Er totalovervågning på nettet i orden?

Overvågning: NSA har adgang til alt på din smartphone

Sådan er overskriften på artiklen på JP.dk. Er vi blevet så bange for terror at vi accepterer vores helt grundlæggende demokratiske rettigheder krænkes i den grad. For den seneste tids skriverier viser jo ikke kun at de har adgang, men også at der foretages massiv overvågning og lagring af personlige samtaler, billeder, SMS, emails og alt andet kommunikation.

Overvej at medarbejdere hos NSA med et par kliks kan se de billeder du har liggende på både computer og telefon, og overvej om du virkelig ønsker dette.

Hvad er svaret?

Grundloven siger at aflytning kun kan ske med en dommerkendelse, men er det ikke på tide at fjerne den paragraf, den bliver jo alligevel ikke overholdt. Nogen vil måske sige at den ikke må fjernes, da det er en meget central ting i et demokrati, men hvad er forskellen? At den står der og ikke på nogen som helst måde overholdes er vel ikke anderledes end hvis det fjernes.

Faktisk er det mere ærligt at fjerne paragrafen, da der jo ikke er nogen grund til at den demokratiske grundpille fremstår som om vi følger den, når vi nu ikke gør. Vi er udsat for helt massiv overvågning, og aflytning hele døgnet rundt, når vi benytter vores computere og telefoner, og skal vi ikke snart stoppe med at lyve for os selv?

Grundloven bør laves om så den passer til det overvågningssamfund nogen ønsker at skabe, ja eller også skal vi bare følge grundloven og sikre at nettet ikke konstant overvåges af en enkelt part.

Overvågningen er dog slet ikke færdig endnu, vi mangler stadig en vigtig spiller, nemlig roadpricing og elektroniske rejsekort og elektroniske penge, via kreditkort og mobilbetalinger.

Når de ting er endelig gemmenført, så er den totalte overvågning næsten på plads. Det betyder at man kan se præcis hvornår du har taget bilen, toget eller bussen. Man kan se præcis hvor i verden du har benyttet din mobiltelefon, og man kan se præcis hvornår du har brugt sin mobil til at handle og alt muligt andet.

Der kan samtidig lyttes med til sine samtaler bare du har din telefon tændt, så selvom du sidder til psykologen eller i en meget intim samtale med din partner, så kan andre altså lytte med.

Overvågningen kan jo også bruges politisk, som man tidligere har set i verdenshistorien. Hvis stærke kræfter ikke ønsker en bestemt præsident eller statsoverhovedet kan efterretningstjeneste jo ganske nemt afsløre f.eks. utroskab. Det er jo ikke svært når man kan følge en person OVERALT og lytte med på en telefon der blot skal være tændt.

Læs mere om internet og den fagre nye overvågningsverden på http://internetdk.livejournal.com/

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *