En kassekredit er en dyr måde at låne penge på

Det kan i nogle sammenhænge være en fordel at oprette en kassekredit i banken, hvis du ofte har økonomiske problemer sidst på måneden.

Ved at aftale et lovligt overtræk med din bank, kan du nemlig slippe med en lavere rente, hvis du i nogle perioder har et underskud på din konto. På den måde kan kassekreditten bruges som en form for lån, hvis du nogle måneder har brug for flere økonomiske midler.

Hvis du helt konkret står og mangler penge mellem hænderne, er det dog i langt de fleste tilfælde mest fornuftigt at optage et almindeligt lån. En kassekredit kan nemlig i sidste ende vise sig at være en dyr løsning.

Manglende afdrag et problem

Selvom en kassekredit på overfladen kan virke som en rigtig fornuftig løsning på dine problemer, skal du være opmærksom på, at det er en meget dyr måde at låne penge på. En af de faktor som mange banker forsøger at ”sælge” kassekreditten på er, at det er op til dig at bestemme, hvor meget og hvornår du ønsker at afdrage på dit lån. Det virker umiddelbart som en stor fordel, da du kan vælge at afdrage på kassekreditten, når du har økonomisk overskud. Bagsiden af medaljen er imidlertid, at din gæld kan vokse sig større og støre uden du tænker over det. Hvis du ikke afdrager  regelmæssigt, kan kassekreditten derfor ende i en økonomisk meget ond cirkel. Du kan komme til at mangle overblik, hvis du bare benytter din kassekredit uden at afdrage. Det er blot en måde at udskyde problemerne, hvilket ikke er optimalt, da renten på kassekreditten i de fleste banker er meget høj.

Vælg et lån hvis du mangler penge

Det kan derfor i langt de fleste tilfælde bedst betale sig at optage et almindeligt lån, hvis du ønsker at få flere penge mellem hænderne. Hvorfor er det så tilfældet? Fordi et lån på mange måder er mere overskueligt og derfor i de fleste tilfælde også billigere. Fordelen ved et lån er, at din gæld nedsættes kontinuerligt, fordi du hver eneste måned skal betale af på det. Du kan ikke udskyde tilbagebetalingen, og dit lån vil derfor blive nedbragt stille og roligt.

Den høje rente og den valgfrie tilbagebetaling betyder, at det kan være farligt at benytte en kassekredit som et almindeligt lån på dagen. En kassekredit kan dog være en fornuftig ting, hvis du ønsker at have en økonomisk reserve. Det skal dog ikke i sig selv være et mål at overtrække kassekreditten.

Vi anbefaler også!

Har du brug for at omregne valuta har vi fundet en mega god valutaomregner på moneybanker.dk. Vil helt klart anbefale folk at anvende den, da den er væsentligt bedre end de andre på markedet derude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *